ESPA-PAIDIKES-BIBLIOTHIKES-KARDITSA_3 [alithianews.gr]
ESPA-PAIDIKES-BIBLIOTHIKES-KARDITSA_3 [alithianews.gr]

Με 105.000€ θα ενισχυθεί ο Δήμος Καρδίτσας για την λειτουργία 8 (οκτώ) παιδικών βιβλιοθηκών, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020» με ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.»

Το πρόγραμμα ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Δαπάνες λειτουργίας παιδικών βιβλιοθηκών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ Καρδίτσας»

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η Ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις 8 παιδικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν ήδη με τεράστια απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η λειτουργία των βιβλιοθηκών περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει αύξηση του εξυπηρετούμενου παιδικού πληθυσμού.

Η παροχή των υπηρεσιών τους θα γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο, ακουμπώντας στις σημερινές ανάγκες των παιδιών των οικογενειών τους και παράλληλα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ήταν από 26/10/2020 έως 31/10/2020 με προυπολογισμό 105.000€

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις 8 (οκτώ) παιδικές βιβλιοθήκες που λειτουργούνήδη με σημαντική απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η λειτουργία των βιβλιοθηκών περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει αύξηση του εξυπηρετούμενου παιδικού πληθυσμού. Η παροχή των υπηρεσιών τους θα γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο, ακουμπώντας στις σημερινές ανάγκες των παιδιών των οικογενειών τους και παράλληλα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση νέων εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων.

Οι 8 Βιβλιοθήκες βρίσκονται στις συνοικίες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Λάκκα Μαντζιάρα, Αγίου Φανουρίου, Σεισμοπλήκτων Καμινάδων, Άλσους Παυσίλυπου, Ζαχαριωτών και Αγίου Νικολάου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης καλύπτει την μισθοδοσία 2 (δύο) Εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης που θα απασχοληθούν στις υπόψη βιβλιοθήκες για έως 3 έτη και σε κάθε περίπτωση έως τις 30/10/2023 καθώς και λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό 15% αυτής με τη μορφή απλοποιημένου κόστους. Ο Δικαιούχος κατά την υποβολή της πρότασης οφείλει να καταθέσει ανάλυση της επέκτασης των παρεχόμενων σήμερα υπηρεσιών ανά βιβλιοθήκη. Η πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου της πράξης πρέπει να γίνεται, μεταξύ των άλλων, μέσω μηνιαίας Έκθεσης πεπραγμένων, μηνιαίων καρτελών καταγραφής των ωφελουμένων από την υπόψη πράξη, παρουσιολογίων των προς πρόσληψη Εκπαιδευτικών καθώς και έντυπου και ψηφιακού υλικού των πρόσθετων εκπαδευτικών προγραμμάτων.

34 χρόνια παιδικές βιβλιοθήκες

Εδώ και 34 πλέον χρόνια, (το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Αλήθεια Καρδίτσας και το alithianews.gr και στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας» και αναδημοσιεύεται στο economix.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας περιεχομένου των δύο ΜΜΕ]