Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από χθες, Παρασκευή 20/11/2020, οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα φαίνεται να αποδεικνύεται συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι τόσο ως προς τους δικαιούχους που είναι περισσότεροι όσο και ως προς το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.

Σημειώνεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 εντάσσεται σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων που είτε έχουν κλείσει με κρατική εντολή είτε βρίσκονται στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του Απριλίου με όσους πλήττονται από την πανδημία. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση συνειδητοποίησε – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ότι με προϋποθέσεις που σκέφτονται κάποιοι στα γραφεία των υπουργείων αδικείται μέρος της πραγματικής οικονομίας.

Έτσι εκτός του προγράμματος παραμένουν μόνο οι πολύ μεγάλες εταιρείες (άνω των 1000 εργαζομένων), τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ του δημοσίου κλπ (με εξαίρεση τις ΔΕΥΑ).

Αυτό σημαίνει ότι σ αυτόν τον κύκλο και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή, όπως η πλειοψηφία των αυταπασχολούμενων που συναλλάσσεται με επιχειρήσεις αποκλειστικά, μπορούν να ενταχθούν αν έχουν τζίρο τουλάχιστον 300 ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ολοκληρώνεται σε 2 βήματα:

Βήμα 1ο: Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων-εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.

Βήμα 2ο: Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, και ειδικότερα μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης της αίτησης, η αίτηση τροποποιείται μόνο αυθημερόν.

Δείτε εδώ το σύνολο των οδηγιών της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και τις προϋποθέσεις.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι η 30/11/2020 άρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της ΑΑΔΕ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.