Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στους Δήμους Αμαρουσίου και Πεντέλης παραδόθηκαν σήμερα παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη απορριμματοφόρα, εξοπλισμός για συλλογή βιοαποβλήτων καθώς και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών για να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημόσια κτίρια των περιοχών.

Στον Δήμο Αμαρουσίου όπου είχε θητεύσει ως δήμαρχος επί μακρόν ο κ. Πατούλης συνομίλησε με συναδέλφους και στελέχη και δήλωσε ότι ως περιφερειάρχης βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου για να μπορέσει να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, παρέδωσε στον δήμαρχο ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, 40 από τους 200 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 40 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα αξιοποιήσει στο έπακρον και το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. «Θα πρέπει πολίτες και δημοτική αρχή να δημιουργήσουν μια συμμαχία ευθύνης ώστε με τη δική μας συμβολή σε εξοπλισμό να γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή των παιδιών μας. Είμαι σίγουρος πως ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα κάνει τα πάντα για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου, διαβεβαίωσε για την πρόθεση «να γίνει τρόπος ζωής η ανακύκλωση και να πρωτοπορήσει ο δήμος και σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε «πολλούς άλλους τομείς όλα τα προηγούμενα χρόνια». Με την ευκαιρία έγινε συζήτηση για σειρά έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την περιφέρεια, με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικής προστασίας, απορροής όμβριων και γενικότερα για την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.

Στην δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά παραδόθηκε ένα ειδικό απορριμματοφόρο και 80 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων, παρουσία του πρόεδρου του ΣΠΑΠ Β. Σιώμου και των αντιδήμαρχων Α. Κοσμοπούλου και Π. Ηλιόπουλου.

Κατά την παράδοση ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την δήμαρχο για τη συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλοι μαζί θα καταφέρουμε μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης να μεταβούμε στην επόμενη μέρα. Συνεχίζουμε και θα πάμε μέχρι τέλους. Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπη περιφέρεια διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

Από την πλευρά της η δήμαρχος ευχαρίστησε για τον εξοπλισμό με τον οποίο «θα ξεκινήσουμε δυναμικά τη συλλογή των βιοαποβλήτων». Βεβαίωσε τον κ. Πατούλη για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των καταστηματαρχών «οι οποίοι θα στηρίξουν πρώτοι από όλους αυτή την πρωτοβουλία. Θέλουμε να μειώσουμε τα απορρίμματα μας. Θέλουμε να πάμε σε ένα άλλο ρυθμό διαχείρισης και θα το πετύχουμε», τόνισε η ίδια.