Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Παλαιά Πεντέλη
Πηγή Εικόνας: googlemaps

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο Δήμος Πεντέλης προγραμμάτισε ένα τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων με την ονομασία «Η ώρα της φύσης στην Πεντέλη», από αύριο έως και την Κυριακή (5-7/6).

«Ενώστε μαζί μας τη φωνή σας στο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Ώρα της Φύσης είναι τώρα», αναφέρει το μήνυμα του δήμου και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή, 5 Ιουνίου

Καθαρισμός ρεματιάς Παλαιάς Πεντέλης και εγκαταστάσεων Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης.

Σάββατο, 6 Ιουνίου

Φύτευση λουλουδιών και καλλωπιστικών φυτών στις πλατείες. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην πλατεία Νέας Πεντέλης και θα συνεχιστεί στην πλατεία Αγίας Τριάδας.

Απογευματινή πεζοπορία στο πεντελικό βουνό, με αποκορύφωμα το ηλιοβασίλεμα με θέα την Αθήνα και τον Πειραιά. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας και για να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, χρειάζεται οι συμμετέχοντες να κάνουν εγγραφή στη σχετική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου.

Η απόσταση που θα καλυφθεί είναι περίπου 5,5 χλμ. Η ώρα συνάντησης έχει οριστεί στις 18:30 και η επιστροφή αναμένεται στις 21:00.

Κυριακή 7 Ιουνίου

Ο Δήμος Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου διοργανώνουν την εθελοντική δράση «Καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς μας», με στόχο την ανάδειξη της φύσης στην πόλη.

Το πρόγραμμα:

10:00 Ραντεβού στο δημοτικό σχολείο Νέας Πεντέλης.

10:00-11:30 «Καθαρίζουμε τις πέτρινες βρύσες».

12:00-13:00 «Σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς και τα μονοπάτια».