Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Στη κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης, ώστε να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται συχνά εκεί, λόγω της ανεπάρκειας του τωρινού δικτύου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, που θα έχει αφετηρία το Νοσοκομείο Παίδων, μέσω της οδού Ιπποκράτους, θα συνεχίζει στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και θα καταλήγει στο ρέμα της οδού Κλεισθένους, απ’ όπου τα όμβρια διοχετεύονται στο ρέμα Κουφού. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 1.855.484 ευρώ.

«Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και τα καταφέραμε. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την κατανόηση και τη συνεργασία», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε με νέους αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ένα μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση έργων που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με έργα μακράς πνοής και δημιουργίας υποδομών, που είναι απαραίτητες και οι οποίες για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».