Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση τεσσάρων έργων στον Δήμο Πεντέλης, μετά και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τη δημοτική Αρχή. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και οι σχετικές συμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων σε ανάπλαση-αναβάθμιση υποδομών και οδικού δικτύου, σε αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και στη δημιουργία-αναβάθμιση παιδικών χαρών.

 

Ειδικότερα:

 

– Η ανάπλαση και αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου αφορά στις οδούς Γεννηματά, Θήρας και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα πραγματοποιηθεί συνολική βιοκλιματική ανάπλαση, ώστε να φιλοξενήσουν ποδηλατόδρομους και μεγάλα πεζοδρόμια, τα οποία θα συμβάλλουν στην ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 2.215.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, ενώ η περίοδος αποπεράτωσής του ορίστηκε στους 14 μήνες.

 

– Αγορά 38 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και συστήματος παρακολούθησης για τη μίσθωσή τους. Το έργο εντάσσεται στην ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο. Το ύψος της συμβατικής δαπάνης ανέρχεται στα 310.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται μαζί με τις παρεμβάσεις, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

 

– Προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικής συγκοινωνίας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζονται 19 στάσεις αστικής συγκοινωνίας σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 70.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

 

– Δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών, η πρώτη στα Μελίσσια στον χώρο του ΝΙΕΝ και η δεύτερη στη Νέα Πεντέλη στο άλσος του Αγίου Σίλα, αλλά και αναβάθμιση της παιδικής χαράς επί της οδού Σικίνου στα Μελίσσια, σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 439.000 ευρώ, χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου Πεντέλης και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

 

«Έργα που σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, ωριμάσαμε, βρήκαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε, πλέον συμβασιοποιήθηκαν και ξεκινούν να υλοποιούνται. Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και προσέθεσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά μας να κάνουμε καθημερινά την πόλη μας καλύτερη, πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική, πιο καθαρή. Παράλληλα, εξακολουθούμε να αυξάνουμε τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει για έργα υποδομής, εκμεταλλευόμενοι στο ακέραιο όλους τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των συμπολιτών μας».