Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τους Δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων
Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τους Δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων
Πηγή Εικόνας: Photo by Kaboompics .com from Pexels

Το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ, θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), στην Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου, για την πραγματοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων (πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις), στήριξη βασικών υποδομών εκπαίδευσης (κατασκευή αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Ριζίων), στήριξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) και την ενίσχυση δράσης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. 

Ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συναντήθηκε στην Ορεστιάδα, με τον δήμαρχο της πόλης και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια από οποιονδήποτε φορέα γίνεται στην περιοχή αυτή, εκτιμώντας ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από την Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Β. Έβρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.