Το Village entertainment
Το Village entertainment στου Ρέντη.
Το Village entertainment
Το Village entertainment στου Ρέντη.
Πηγή Εικόνας: Pradera

Στις προοπτικές που εμφανίζουν τα νοτιοδυτικά και δυτικά προάστια της Αθήνας ποντάρει η Βluehouse. Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων, που έχει ως επικεφαλής τον Γιάννη Δεληκανάκη και τον Μπάμπη Πανδή, έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά για την αγορά του εμπορικού κέντρου Village Entertainment στου Ρέντη με πωλητή την εταιρεία Pradera, που έχει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων αξίας τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.  Το Village Renti ήταν στο παρελθόν ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά κέντρα, παραμένοντας ένας από τους μεγαλύτερους χώρους κινηματογραφικών αιθουσών στην Ελλάδα. Διαθέτει 20 κινηματογραφικές αίθουσες κι ένα τριών ορόφων εμπορικό κέντρο με 50 καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η προσφορά της Blue House ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα απαιτηθεί να πραγματοποιηθούν και εργασίες ανακαίνισης της τάξης των τεσσάρων εκατ. ευρώ.

Ισχυρές προοπτικές

Γιατί όμως η Bluehouse επιδιώκει να αποκτήσει το Village στου Ρέντη. Επειδή, όπως εξηγούν στο Economix.gr άνθρωποι της αγοράς, η επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς, που θα υλοποιήσει η εταιρεία είναι περιορισμένου βεληνεκούς τη στιγμή πού το Village βρίσκεται σε λειτουργία, παράγοντας κέρδη και χρηματοροές. Αυτό όταν η περιοχή του Ρέντη, όπως και συνοικίες των δυτικών και νοτιοδυτικών προαστίων εμφανίζουν ισχυρές προοπτικές, συγκεντρώνοντας, ήδη, μεγάλα projects από τα οποία άλλα λειτουργούν και άλλα σχεδιάζονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Ρέντη βρίσκεται ο παρακείμενος με το Village park πολυχώρος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων Allou Fun Park και λίγο πιο βόρεια ο πόλος River West (με την επέκταση του από την Noval Properties) και IKEA, ενώ στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο, η Βιοχάλκο σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κέντρο πολιτισμού στη θέση των κτηρίων του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματός της.

Στις επενδύσεις που προστίθεται στην περιοχή με βασικούς άξονες την Λεωφόρο Κηφισού και την οδό Πειραιώς ανήκουν το κτήριο, όπου θα εγκατασταθεί ο γαλλικός όμιλος Leroy Merlin, έργο στο οποίο, εκτενώς, είχε αναφερθεί, πρόσφατα, το Economix.gr.

Όλα, λοιπόν, αυτά τα projects έχουν λάβει υπόψη οι άνθρωποι της Bluehouse, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προτού λάβουν την απόφαση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την πώληση του Village Ρέντη, καταθέτοντας την υψηλότερη προσφορά. Βασική τους, δηλαδή, στρατηγική είναι οι χρήσεις του Village Ρέντη να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ των χρήσεων εμπορίου και αναψυχής της περιοχής με συμπληρωματικό προς αυτές ρόλο.  Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο ο κορωνοϊός θα καταφέρει να πλήξει σημαντικά την πορεία υλοποίησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών που βρίσκονται στα σκαριά, όπως, βέβαια, και από το πόσο γρήγορα θα ολοκληρώσει τη διαδικασία πώλησης του Village Ρεντη η Pradera. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα, η πώληση θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών.

Σημειώνεται ότι η Bluehouse ιδρύθηκε το 2004 και επικεντρώνεται σε επενδύσεις, εκτός από την Ελλάδα, στις περιοχές της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Κύπρου. Έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 40 συναλλαγές.