Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «εγκώμιο» των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας έπλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο «Γερμανοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εργατικό δυναμικό στις λιγνιτικές μονάδες έχει γνώσεις και ικανότητες ενώ έκανε λόγο για «εξειδικευμένο προσωπικό» που μπορεί να ανταπεξέλθει σε βιομηχανικές επενδύσεις, δείχνοντας τον σεβασμό αλλά και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο των εργαζομένων της περιοχής.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επεδίωξε να θέσει σε υψηλό επίπεδο συνομιλιών και το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας και τα αναγκαία ποσά που θα πρέπει να διοχετευτούν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης στην περιοχή. Είπε, μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι ολόκληρη η περιοχή στηρίζεται στον λιγνίτη και, γι’ αυτόν τον λόγο, η Ελλάδα ζητά υψηλά ποσά από το Ταμείο. Αναφέρθηκε δε, και στη σημασία αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής και της υιοθέτησης νέων προτύπων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απολιγνιτοποίησης.

Μητσοτάκης από Βερολίνο: Εντός χρονοδιαγράμματος η απολιγνιτοποίηση – «Εμβληματική» η συμφωνία ΔΕΗ-RWE

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, στο κοινό βρισκόταν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία έγινε κοινωνός των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς και των κατοίκων της περιοχής.

Συμβολική κίνηση Μητσοτάκη: Κάλεσε τη Μέρκελ να εγκαινιάσουν μαζί τη ΔΕΘ