Η πορεία των μεγάλων έργων που έχουν προγραμματιστεί για τον Δήμο Σαρωνικού  και η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που προκαλούν την καθυστέρησή τους, συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου.

Εκ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το έργο της αποχέτευσης των όμβριων υδάτων της περιοχής της Αναβύσσου, για το οποίο δρομολογήθηκε η άρση των εμποδίων για την ολοκλήρωσή του, καθώς η τριετής καθυστέρηση του οποίου, καθιστά ορατό τον κίνδυνο επιβολής προστίμου ή καταλογισμού σε βάρος του Δήμου, όπως επισήμανε ο κ Φιλίππου.  

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης έκανε δεκτή την πρόταση του Δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας της μελέτης οδοποιίας για όλες τις κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.000.000 ευρώ.

Εξάλλου συζητήθηκε το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας», για το οποίο ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση του έργου σε δύο άξονες: α) την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αρχαιολογικές έρευνες στον χώρο και β) την έναρξη από την ανάδοχο εταιρεία των εργασιών κατασκευής του νότιου λιμενοβραχίονα, τις οποίες είχε διακόψει το 2015 η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αποχέτευσης ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου (Παλαιά Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Αγία Μαρίνα Κορωπίου) και της τριμερούς συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμου και ΕΥΔΑΠ. Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι συμφωνεί στην άμεση λύση του προβλήματος και ότι συντάσσεται με την πρόταση του Δήμου για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και το ΕΠΠΕΡΑΑ με τελικό αποδέκτη τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού Κορωπίου. 

Τέλος, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Π. Φιλίππου να επισκεφθεί τον Δήμο Σαρωνικού για να συζητηθεί το θέμα ενδελεχώς με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής.