ΥΠΕΣ: Έρχεται παράταση για τα κενά ακίνητα
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΥΠΕΣ: Έρχεται παράταση για τα κενά ακίνητα
Τάκης Θεοδωρικάκος
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 30.500.000 ευρώ για έργα υποδομής και ανάπτυξης στους Δήμους ‘Ανδρου, Καρύστου, Αιγιαλείας και Ρεθύμνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους οικείους δημάρχους. 

Ειδικότερα, με τον δήμαρχο ‘Ανδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε, μεταξύ άλλων, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ενημέρωσε για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου ‘Ανδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000 ευρώ. 

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, τον οποίο ενημέρωσε για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης Δήμου Καρύστου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων επικεντρώθηκε η συζήτηση του υπουργού με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 19.547.295 ευρώ. 

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Γιώργη Μαρινάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για την ένταξη του Δήμου Ρεθύμνου στα προγράμματα «Ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου» και «Αποκατάσταση κτιρίου φιλαρμονικής – ωδείου Δήμου Ρεθύμνου» και την χρηματοδότηση αυτών με τα ποσά των 3.604.375 ευρώ και 1.273.978 ευρώ αντίστοιχα.