Υπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών του Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” στη Ντόχα του Κατάρ από την ΑΚΤΩΡ FM
Πηγή Εικόνας: ΑΚΤΩΡ FM
Υπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών του Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” στη Ντόχα του Κατάρ από την ΑΚΤΩΡ FM

Την ανανέωση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management) σε μια σειρά σημαντικών υποδομών του Διεθνούς Αερολιμένα “Hamad της Ντόχα στο Κατάρ, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. Ευρώ, εξασφάλισε η ΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα, η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έλαβε πρόσφατα τη χρονική επέκταση κατά έξι χρόνια της σύμβασης για την παροχή ολοκληρωμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών Συντήρησης (Soft & Hard Facility Management Services) στο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών, στις αποθήκες Duty Free, καθώς και στις εγκαταστάσεις Πρόσβασης Προσωπικού και Ενοικίασης Αυτοκινήτων του Διεθνούς Αερολιμένα “Hamad” της Ντόχα.

Πηγή Εικόνας: ΑΚΤΩΡ FM
Υπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών του Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” στη Ντόχα του Κατάρ από την ΑΚΤΩΡ FM

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική ανανέωση της συγκεκριμένης σύμβασης που εξασφαλίζει η εταιρεία, στη διάρκεια της μακροχρόνιας δραστηριοποίησής της στο Κατάρ μέσω της θυγατρικής της AKTOR QATAR WLL. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών έχει κατασκευαστεί από την ίδια την ΑΚΤΩΡ, αποτελώντας τον κεντρικό κόμβο συντήρησης του στόλου της Qatar Airways.

Συνιστά μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα υπόστεγα ελεύθερου ανοίγματος παγκοσμίως, καθώς με συνολικό εμβαδό 168.000 τ.μ. δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Airbus A380, Airbus 350 και Boeing 787. Το συγκρότημα συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα, τα οποία καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. και δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ προβλέπεται να παρέχει μεταξύ άλλων και υποστηρικτικές υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών.

Με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη ανανέωση έρχεται ως μια δεύτερη διαδοχική επιβράβευση των κορυφαίων ποιοτικά υπηρεσιών που η ΑΚΤΩΡ παρέχει στον Διεθνή Αερολιμένα της Ντόχα ήδη από το 2013, έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε μια μακρά πορεία, η οποία ξεκίνησε με την κατασκευή και την παράδοση του έργου, εξελίχθηκε με την αρχική συντήρηση των εγκαταστάσεων και έφτασε μέχρι τη σημερινή πλήρως λειτουργική και άψογη συνεργασία των δύο πλευρών. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Διεθνής Αερολιμένας της Ντόχα εμπιστεύεται την ΑΚΤΩΡ καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των εγκαταστάσεών του, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υπεροχή της εταιρείας και στον τομέα του Facility Management».

Το Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών λειτουργεί ως ο κεντρικός κόμβος συντήρησης του στόλου της εθνικής αερογραμμής και αποτελείται από τις παρακάτω εγκαταστάσεις:

Υπόστεγα A,B

Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτόμος κατασκευή συνολικού εμβαδού 168.000 m2, μήκους 500m, πλάτους 200m και ύψους 45m. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των νέων Airbus A380 καθώς και της νέας γενιάς Boeing 787. Το κτίριο περιλαμβάνει θαλάμους βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, συνεργεία σε δύο επίπεδα καθώς και γραφεία.

Υπόστεγα C,D

Το συγκρότημα συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα καταλαμβάνοντας μια επιφάνεια 30.000 m2, τα οποία δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα. Οι χώροι των υπόστεγων, των γραφείων και συνεργείων έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρούν σταθερή εσωτερική θερμοκρασία 30oC. Τα κτήρια των υπόστεγων παρέχουν χώρους ελαφριάς εξωτερικής και εσωτερικής συντήρησης και μικροεπισκευών και είναι ολοκληρωμένες προκλιματιζόμενες εγκαταστάσεις με υπηρεσίες ανύψωσης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω υπηρεσιών, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει υπηρεσίες προληπτικής, διορθωτικής και προβλεπτικής συντήρησης, υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης και διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και παρακολούθησης της λειτουργικής κατάστασης και help desk σε πλήρη υποστήριξη (24/7/365 κάλυψη).

AIA, AKTOR FM, 10OCT2013