Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Πηγή Εικόνας: Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

«Πράσινο φως» για ένα έργο, προϋπολογισμού 23.052.500 ευρώ, «άναψε» το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά την εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Ειδικότερα, πρόκειται για την ένταξη προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου της κατασκευής του δρόμου από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων έως τη γέφυρα του Καραβόπορου. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας δυο λωρίδων κυκλοφορίας στη θέση Καραβόπορος. Τεχνικό αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, είναι «η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο με την Περιφερειακή οδό Τρικάλων έως και τον ισόπεδο κόμβο προς Δροσερό με συνολικό μήκος 1,3km».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε πως με το συγκεκριμένο έργο «ρίχνουμε χρήματα στην πραγματική οικονομία και δημιουργούμε θέσεις εργασίας, με άμεση απόδοση», ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στις παράπλευρες οδούς, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ με κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων και εξασφάλιση του ελάχιστου ελεύθερου εμποδίων πλάτους 1,50m».

Σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο είναι εκτός πόλεων και οικισμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.