Πατέρας και γιος παρακολουθούν την είδηση της επίθεσης στην τηλεόραση
Πατέρας και γιος παρακολουθούν την είδηση της επίθεσης στην τηλεόραση
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη στην ανατολική Σαουδική Αραβία προκάλεσε περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά σε ένα εργοστάσιο αερίου αλλά δεν επηρέασε την παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι δήλωσε νωρίτερα πως η οργάνωση στόχευσε τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σάιμπαχ με 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «στη μεγαλύτερη επίθεση στα βάθη» του σαουδαραβικού βασιλείου.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Χαλίντ αλ-Φαλίχ χαρακτήρισε τη Σάιμπαχ «μονάδα ζωτικής σημασίας».

«Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι η ασφάλεια της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου όχι μόνο το βασίλειο — συνιστά απειλή στην παγκόσμια οικονομία», είπε, σύμφωνα με το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Saudi Aramco ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί ούτε διακοπή των πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

«Η ομάδα απόκρισης της Saudi Aramco έθεσε υπό έλεγχο μια περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σάιμπαχ NGL (υγροποιημένου φυσικού αερίου)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Σάιμπαχ βρίσκεται τουλάχιστον 1.000 χλμ. μακριά από περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι στη βορειοδυτική Υεμένη.