Αγωγός φυσικού αερίου Poseidon
Αγωγός φυσικού αερίου Poseidon
Αγωγός φυσικού αερίου Poseidon
Αγωγός φυσικού αερίου Poseidon
Πηγή Εικόνας: igi=poseidon

Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου IGI Poseidon, και μάλιστα «σε χρόνο ρεκόρ» όπως επισημαίνει η τεχνική μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ, που εκπόνησε τη μελέτη.

Η μελέτη εγκρίθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην τριακονταπενταετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που, αφενός, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και, αφετέρου, βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ κ. Πέτρος Παπασωτηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αγωγός IGI Poseidon, με διάμετρο 48″ (122 cm) και μέγιστη πίεση 100 bar, θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 km από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. και Edison International Holding.