

Ο ρόλος της καινοτομίας και της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της Περιφέρειας θα αναδειχθεί μέσα από δύο θεματικές συζητήσεις που διοργανώνει στο Aristotle Innovation Forum 2026 η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμμετέχει ως Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης.
Οι δύο θεματικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Μαΐου. Στην πρώτη, με τίτλο «Από την Ιδέα στην Αγορά: Εμπειρίες από τον 1ο κύκλο του Piraeus Startup Accelerator» (περ. 15 ΔΕΘ- Helexpo, 11:30 – 12:15), θα τοποθετηθούν οι Χαράλαμπος Τζανίδης – Co-founder & CEO στη SCILEND, Παναγιώτης Πανταζής- Co-founder & COO στη SCILEND, Θωμάς Μπουντουρίδης- CEO στη Honestli, Παναγιώτης Καραδαγλής- Founder στη LifePulse, Κατερίνα Γιαννίκη- Graphic Designer στη LifePulse και Χρήστος Κούρος – co-founder στην Prooflab. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νάσος Κοσκινάς, CEO & Founder στο POS4work Innovation Hub. Θα ακολουθήσει (12:15-13:00) συζήτηση του κ. Κοσκινά με τον Ευάγγελο Κοσμίδη, CEO στη Loggerhead VC.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας EQUALL της Πειραιώς και ειδικότερα των δράσεων για την υποστήριξη της Νέας Γενιάς στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Μέσα από πραγματικές εμπειρίες ομάδων που εκπροσωπούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του Piraeus Startup Accelerator, θα ανοίξει ένας διάλογος για τη μετάβαση από την ιδέα στη χρηματοδότηση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να εμπνεύσει νέους επιχειρηματίες και να ενισχύσει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την πραγματική οικονομία και τους επενδυτές.
Το AIF τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα. Το AIF πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στρατηγικός εταίρος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των μεγάλων χορηγών περιλαμβάνονται η ΔΕΗ και η Τράπεζα Πειραιώς.















