

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες, στο πλαίσιο του συνεδρίου ακινήτων RED Meeting Point, ο κ. Αλέξανδρος Μουλάς, εμπορικός Διευθυντής για το έργο του Ελληνικού στο κομμάτι της κατοικίας και των εμπορικών αναπτύξεων στις οικιστικές γειτονιές του project, η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, από το σύνολο των 16.000 περίπου, ποσοστό περίπου 60%, αντιστοιχεί στους Έλληνες. Επίσης, ποσοστό 20-25% αφορά σε ενδιαφέρον από την ελληνική Διασπορά, Έλληνες που ζούνε
Στο πλαίσιο της συζήτησης του συνεδρίου για την αυξανόμενη τάση των «επώνυμων» (branded) κατοικιών, που πρέπει να σημειωθεί ότι συνδέονται κατά κύριο λόγο στη χώρα μας με μεγάλα ξενοδοχειακά brands, ο κ. Μουλάς αναφέρθηκε και στη συγκεκριμένη κατηγορία κατοικιών που προγραμματίζονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. «Μέσα και από το προϊόν των branded κατοικιών η Αθήνα μπορεί να μπει ακόμη περισσότερο στο χάρτη και για τους διεθνείς αγοραστές και αυτό αναμένουμε και στο project του Ελληνικού», σχολίασε ο κ. Μουλάς, ερωτηθείς σχετικά.
Σε κάθε περίπτωση, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, που πάντα υπάρχουν σε επενδύσεις τέτοιου μεγέθους, πρωτόγνωρες για τα εγχώρια δεδομένα, το ενδιαφέρον για το οικιστικό κομμάτι παραμένει υψηλό. «Από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το έργο είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, που έχει μεν μετριαστεί το τελευταίο διάστημα λόγω του “φρένου” στην οικοδομής με τις εξελίξεις σε σχέση με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ωστόσο τα προβλήματα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να τα αντιμετωπίσουμε στο βέλτιστο βαθμό», είχε αναφέρει πρόσφατα ο CEO της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε αναλυτές.