Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΣΕΘ

Από την 1η Ιανουαρίου του 2025 αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα 164 νέα λεωφορεία που προτίθεται να χρονομισθώσει ο ΟΑΣΘ για 30 μήνες, στο πλαίσιο του Δημόσιου Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, που προκήρυξε χθες ο οργανισμός, με δημοσίευση που έκανε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αντικείμενο του προαναφερόμενου διαγωνισμού, αφορά στην παροχή προς τον οργανισμό, υπηρεσιών μίσθωσης και συντήρησης αστικών συμβατικών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων 18 μέτρων, 12 μέτρων και μικρότερων, καινούριων ή μεταχειρισμένων, κατηγορίας Euro 5 ή Euro 6, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

«Προχωράμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, προκειμένου μετά από την ένταξη των 110 καινούριων ηλεκτρικών λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, να ανανεώσουμε συνολικά τον στόλο μας», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

Υπενθυμίζει, δε, ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 750 καινούριων αντιρρυπαντικών λεωφορείων, εκ των οποίων τα 225 προορίζονται για τον ΟΑΣΘ. Έτσι, στο τέλος και αυτής της διαδικασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη διετία ή τριετία, ο ΟΑΣΘ θα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο στόλο, σε ποσοστό άνω του 95%.