Στο εργοστάσιο έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου ηλεκτρικού SUV EX90. Είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή ο οποίος βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος. Το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Το νέο μοντέλο έχει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων. Τέλος, χάρη στην επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του προσφέρει τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.