Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Τη θέση του ότι η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, συνιστά σε μια σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας της υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια, διατύπωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών (αρμόδιος για τις υποδομές), Νίκος Ταχιάος, μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, Κώστα Κουτσούκου, του διευθυντή συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Δημήτριου Αναγνώπουλου, καθώς και εκπροσώπων του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, ενώ αντικείμενό της ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής.

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Πάτρα και Δελφούς και στο πλαίσιο αυτής θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι και θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.