Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Euro 2024 μία  ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική  διοργάνωση η οποία  θα  φέρει στις μνήμη όλων το Euro 2004, ο ΟΠΑΠ αναμένει  νέο «αίμα»  παικτών στα καταστήματα  που θα ποντάρουν  για τις αθλητικές  τους προβλέψεις. Οι επιδόσεις του Οργανισμού αναμένεται να αυξηθούν μέσα τη φετινή  χρονιά

Αυτή του την πεποίθησή του  διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιάννης  Κάρας κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τους αναλυτές στο πλαίσιο των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2023 με μοχλό ανάπτυξης το online κανάλι αλλά και τις σημαντικές προοπτικές που εμφανίζει το retail δίκτυο, το οποίο εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με μεσαίο  μονοψήφιο ποσοστό.

“Τα VLTs (τα παιχνίδια μέσω παιχνιδομηχανημάτων) αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν, ωστόσο συνολικά προβλέπεται μια ανοδική πορεία για τα καταστήματα ΟΠΑΠ με αιχμή του δόρατος το στοιχείο της οικονομικά προσιτής διασκέδασης”, σημείωσε ο κ. Κάρας.

Οι προσδοκίες  είναι  υψηλές  χάρη  στη διοργάνωση του Euro  2024 μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά τη διάρκεια της οποίας παραδοσιακά καταγράφεται υψηλότερη παικτική κίνηση στο κομμάτι του αθλητικού στοιχηματισμού.

O στόχος του ομίλου είναι να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της πλατφόρμας opaponline.gr, προχωρώντας σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ταχύτητα, τη λειτουργικότητα και τις αποδόσεις.

“Σαν τελικό αποτέλεσμα, η πρόταση που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι πελάτες μας κατά τη διάρκεια του EURO θα μας οδηγήσει σε μια πολύ καλή θέση σε όρους ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά “, τόνισε ο κ. Κάρας.

Χρονιά επιδόσεων ρεκόρ και μεταμόρφωσης για τον ΟΠΑΠ χαρακτήρισε το 2023 ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιαννης  Κάρας, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της περσινής χρήσης, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά ύστερα από ορισμένα χρόνια τα έσοδα έσπασαν το φράγμα των 2 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 2,087 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το 2023 σηματοδότησε μια χρονιά μετασχηματισμού για αρκετά παραδοσιακά παιχνίδια του οργανισμού με στόχο να ανταποκριθούν στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, όπως το νέο ΤΖΟΚΕΡ, το νέο ΛΟΤΤΟ, το λανσάρισμα του opaponline.gr καθώς και της νέας πλατφόρμας του ΠΑΜΕ ΣΡΟΙΧΗΜΑ τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο δίκτυο των πρακτορείων.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως “ο όμιλος ανακοίνωσε ένα γενναίο μέρισμα  0,85 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή, που διανεμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο”.

 

Νίκος Θεοδωρόπουλος