Πηγή Εικόνας: https://pixabay.com/el/photos/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-2862381/

Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Κίνα κατανάλωσαν τόση ηλεκτρική ενέργεια στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης το 2023 όσο ολόκληρη η χώρα της Ιρλανδίας. Η συγκεκριμένη ανάλυση αφορούσε ηλεκτρική ενέργεια που δαπανήθηκε αποκλειστικά από τους δημόσιους ταχυφορτιστές και αφορούσε αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Η ενεργειακή ποσότητα ανήλθε σε 35 τεραβατώρες, ενώ η φετινή ενεργειακή κατανάλωση αναμένεται να φθάσει τις 52 τεραβατώρες, υπερβαίνοντας με αυτή την τιμή την αντίστοιχη ενεργειακή ζήτηση της Ελλάδας.

Η πρόσφατη ανάλυση του Bloomberg NEF (BNEF) έδειξε ότι τα ενεργειακά δεδομένα που αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα και έχουν να κάνουν με τους δημόσιους φορτιστές βρίσκονται ήδη σε σημαντικά επίπεδα ζήτησης, επισημαίνοντας ότι στο μέλλον θα πρέπει να στηριχθεί όλη η υποδομή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άνοδος της ηλεκτροκίνησης.

Όλα αυτά όταν σήμερα στην Κίνα κυκλοφορούν 20 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ σύμφωνα με την BNEF στην χώρα τοποθετήθηκαν 890.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης.