Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της «Ύδρευσης Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη – Επέκταση Υδραγωγείου προς Δεξαμενές Δ1 και Δ3 Ηρακλείου» προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ.

   Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ Άρη Παπαδογιάννη και το νόμιμο εκπρόσωπο της «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Γεώργιο Συνατσάκη. Πρόκειται για ένα εκ των εννέα συνολικά υποέργων του μεγάλου έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ – ΕΡΓΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του υπουργείου Οικονομίας & Επενδύσεων και θα εκτελεστεί σε χρονική διάρκεια 18 μηνών.

   «Προχωράμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, ένα έργο πνοής που αφορά την ύδρευση της Ανατολικής Κρήτης. Συμβασιοποιήσαμε ένα ακόμη υποέργο, από τα εννέα συνολικά, που αποτελούν το πλέγμα των έργων, από τα οποία τα επόμενα χρόνια θα υδρεύονται χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και ‘Αγιο Νικόλαο, με νερό εξαιρετικής ποιότητας του φράγματος Αποσελέμη. Πρόκειται για 8,5 χιλιόμετρα νέων υπερσύγχρονων δικτύων, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη διαδρομή του πολυτιμότερου αγαθού δυο νομών. Το νερό βρίσκεται στην “κορωνίδα” του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας για όλους εμάς στον ΟΑΚ συνολικά σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, ‘Αρης Παπαδογιάννης.