Αύξηση στα εισοδήματά τους θα δουν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα από το «ξεπάγωμα» των τριετιών, μετά από 12 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτή επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ. Όπως είπε, του χρόνου τέτοιες ημέρες θα ενταχθεί και ο κλάδος του τουρισμού στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν ήδη αύξηση 30% στη σύνταξή τους, καθώς καταργήθηκε η παρακράτηση του 30% και η σύνταξη του Ιανουαρίου προκαταβάλλεται τον Δεκέμβριο.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις, μετά τη μεγάλη προσπάθεια και του κ. Βρούτση και του κ. Χατζηδάκη, είχαν πέσει περίπου στις 35.000. «Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, σπάσαμε το φράγμα των 25.000, είμαστε περίπου 24.000, μείωση άνω του 30%, από όταν ανέλαβα. Επίσης, 65.000 αριθμούσαν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και, σήμερα, ανέρχονται σε 30.000. Είμαστε κάτω από 50%. Με τον νόμο, που ψηφίσαμε, εκδώσαμε σε ένα 24ωρο 11.000 επικουρικές συντάξεις, που είναι το ρεκόρ όλων των εποχών. Τώρα, έχουμε ξεκινήσει με τον ΕΦΚΑ την υπηρεσία που καλούν τον ασφαλισμένο από το 1555, τον ενημερώνουν ότι σε έξι μήνες έχει δικαίωμα να βγει στη σύνταξη και του ζητούν να ετοιμάσει τα χαρτιά, που χρειάζονται» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε το έργο της πλήρους ψηφιοποίησής του. «Αυτό είναι ένα γιγαντιαίο έργο, γιατί πρέπει ψηφιοποιηθούν όλα τα ένσημα. Αυτό θα παραδοθεί, βάσει σύμβασης, σε τρία χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, τότε ο σκοπός θα είναι ο ασφαλισμένος να κατεβάζει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή e-σύνταξη και να ξέρει πόσα ένσημα έχει μαζέψει» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

 

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]