Το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είδε από κοντά την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θάλαμο, τον Απρίλιο του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αποκατάσταση της Κλινικής έγινε σε χρόνο ρεκόρ και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι νοσηλευόμενοι.

Τόνισε πως η δέσμευση του για ένα νέο σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τα καλύτερα της Ευρώπης, υλοποιείται βήμα- βήμα και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο: την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία, όπως ίσως θυμάστε, είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά ένα μέλλον το οποίο πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν, για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μόνο εδώ, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα διατεθούν παραπάνω από 17.000.000, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το μέλλον, δηλαδή, της ιατρικής και νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με την ιστορία του «Παπανικολάου», σε επτά χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής, του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη.

Αλλά, βέβαια, αυτό είναι ένα μόνο μικρό τμήμα των συνολικών έργων που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας: από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, την οποία, ήδη, έχουμε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα.

Σε συνδυασμό, προφανώς, με την προσθήκη νέων στελεχών, νέων εργαζόμενων μέσα από 10.000 νέες προσλήψεις. Η δέσμευσή μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη υλοποιείται βήμα-βήμα, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου.

Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν».

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι “θα συνεχίσουμε μέρα με τη μέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία, να τα εξανθρωπίζουμε, να τα κάνουμε πιο ελκυστικά και τελικά να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό”.

“Νομίζω ότι μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Υπουργείο για την υλοποίηση έργων στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το συγκεκριμένο έργο, την επέκταση του κτιρίου γονιδιακής θεραπείας και ένα σύνολο από άλλα έργα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη για όλο αυτό το εγχείρημα”, τόνισε ο διοικητής του “Παπανικολάου” Διονύσης Μανωλόπουλος.

Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρουσίαση έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της νέας Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διονύσης Μανωλόπουλος.