Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα εξέτασε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Francesca Zanninotti και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας χθες κατά την επίσκεψή της στην πόλη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου της ΔΕΔΑ στη Φλώρινα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Φλώρινας, Νικόλαου Γρηγοριάδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών και οικονομικών φορέων της περιοχής.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024. Οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών αναμένεται να ενεργοποιηθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το έργο στη Φλώρινα προβλέπει επενδύσεις ύψους 17,78 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή συνολικά 102,5 χλμ δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο αρχικά θα τροφοδοτείται από μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου που θα κατασκευαστεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Φλώρινας.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 19,6 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας», με δικαιούχους τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου το οποίο κατασκευάζει η ΔΕΔΑ στην πόλη.

Η δράση αφορά στην αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης σε κατοικίες της Φλώρινας, παρέχοντας επιχορήγηση έως και 100% του κόστους αντικατάστασης. Oι συνδέσεις των καταναλωτών που θα πραγματοποιηθούν και με την υλοποίηση της εν λόγω δράσης αναμένεται να ανέλθουν σε 5.000.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Φλώρινας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επιχορήγησης στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/) , καταθέτοντας ταυτόχρονα αίτημα σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης επιχορήγησης λήγει στις 31/7/2023, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν έως τις 30/9/ 2023.

Σημειώνεται ότι επιπρόσθετα με την παραπάνω δράση, η ΔΕΔΑ προσφέρει φέτος 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές.