Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».

Περαιτέρω, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου και τόνισαν ότι θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Αμέσως μετά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση στο προσωπικό του αυτή τη φορά λογαριασμό στο Twitter για τη συνάντηση. «Μόλις είχα μια εξαιρετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, συγχαίροντάς τον για την εντυπωσιακή εκλογική του νίκη. Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι σύντομα θα συγκαλέσουμε ηγέτες από Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο για να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα θέματα, κυρίως ενεργειακά. Μπροστά μας είναι μια συναρπαστική περίοδος!» έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.