Στις κάλπες προσέρχονται από νωρίς σήμερα το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Δείτε αναλυτικά τι δήλωσαν οι επικεφαλείς των κομμάτων:

 

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

«Σήμερα το λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία και είναι μέρα χαράς και ευθύνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος από το 361ο εκλογικό τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο της Κηφισιάς όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες για να αποκτήσει ο τόπος μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα, θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους αλλά θα ψηφίσουν και για μία πατρίδα σταθερή η οποία θα προσφέρει τελικά συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Εύχομαι καλή ψήφο και εύχομαι η συμμετοχή σε αυτήν την εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μαΐου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Aλ. Τσίπρας: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο

«Στη σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια, κρίνεται η ζωή μας την επόμενη τετραετία, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της δημοκρατίας », δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

« Κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση », συνέχισε και κατέληξε:

« Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτό το ρόλο. Να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και να παίξει έναν ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα και στη δημοκρατία. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο».

 

Ν. Ανδρουλάκης:Να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια, στο πολιτικό μας σύστημα

Κάλεσμα σε κάθε ελληνίδα και σε κάθε έλληνα δημοκράτη και προοδευτικό, όπως είπε πολίτη, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 431 εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

« Καλώ κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα, κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη ότι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη σ’ αυτή τη νέα της πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι « είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και με μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι « από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι ότι θα είμαστε η δύναμή του μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο με αγώνες, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους, τις ανάγκες τους» και πως « η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ, θα υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια».

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να ψηφίσει και σε αυτές τις εκλογές, όπως έκανε και την 21η Μαΐου στο Αρκαλοχώρι, είχε και συμβολισμό, καθώς το σχολείο στο οποίο ψήφισε λειτουργεί σε κοντέινερ , μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ενώ πληγέντες κάτοικοι της περιοχής, επίσης εξακολουθούν να ζουν σε οικίσκους.

 

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ να πάει πολύ πιο ψηλά, για να υπάρξει ισχυρή λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση

«Kαλή δύναμη σε όλους και όλες, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι η μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απόψε το βράδυ, πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη Βουλή και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο).

 

Κ. Βελόπουλος: Η μοναδική λύση είναι η Ελληνική Λύση

“Η μοναδική λύση είναι η Ελληνική Λύση”, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ψήφισε στι 637ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου- Κορδελιού.

“Επιμένω και επιμένουμε ότι όσοι μπουν στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούν λογικά. Να σκεφτούν ένα λεπτό παραπάνω και να επιλέξουν το δρόμο της λύσεως των προβλημάτων της χώρας και του έθνους. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η μοναδική λύση είναι η Ελληνική Λύση, διότι όλοι οι υπόλοιποι είναι το πρόβλημα. ‘Αρα, λοιπόν, τους ζητάμε να σκεφτούν ένα λεπτό το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδος, το μέλλον το δικό τους και τότε, σίγουρα, θα ψηφίσουν Ελληνική Λύση”, τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

 

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είναι η ευκαιρία μας, είναι η στιγμή μας

Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 434ο εκλογικό τμήμα, στο 111ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής Γκύζη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προέβη στην εξής δήλωση:

«Με πολλή χαρά ψήφισα και εγώ. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Είναι η ευκαιρία μας, είναι η στιγμή μας. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας. Να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας, να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια. Πάμε με χαμόγελο, πάμε με αισιοδοξία, πάμε με αγάπη και με δύναμη». Κλείνοντας τη δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου ύψωσε το χέρι της κάνοντας γροθιά.

 

Γ. Βαρουφάκης: Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ψήφο-ψήφο, φτάνουμε το στόχο μας

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1.072ο εκλογικό τμήμα, στο 2o Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Είμαι αισιόδοξος. Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25, απόψε θα πάρουν την απάντησή τους. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ψήφο-ψήφο, φτάνουμε το στόχο μας. Θα τους διαψεύσουμε. Από αύριο το πρωί, θα αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα για την ανασύνταξη της Αριστεράς και για την προστασία ανθρώπων και φύσης από τη δεξιά λαίλαπα που έρχεται».