Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την Logbatind – Logística de Baterias Industriais, συνεργάτη της επί σειρά ετών στην Πορτογαλία.

Η συμφωνία προβλέπει συμμετοχή της Sunlight Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Logbatind και εξαγορά του 65% της πορτογαλικής εταιρείας, με αποτέλεσμα η Sunlight να εδραιωθεί περαιτέρω στην Ιβηρική χερσόνησο, όπου έχει ήδη παρουσία με τη θυγατρική της, Sunlight Baterías España.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιχειρηματική παρουσία της οικογένειας Jantarada, μετόχων της Logbatind, στην Πορτογαλία αναπτύσσεται αφότου άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας από το 2001. Από το 2005 είναι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες της Sunlight, συνεργασία που ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο με την ίδρυση της Logbatind το 2013. Η εταιρεία Logbatind ειδικεύεται στην πώληση μπαταριών και φορτιστών για βιομηχανικά οχήματα, ενώ προσφέρει επίσης υπηρεσίες συναρμολόγησης, επισκευής και συντήρησης για τα προϊόντα αυτά. Από το 2022, η Logbatind αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στην Πορτογαλία για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της στο διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας.

Η επενδυτική συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων μερών υπογράφηκε στις 7 Ιουνίου 2023 στην Braga της Πορτογαλίας από τον Λάμπρο Μπίσαλα, διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, και μέλη της οικογένειας Jantarada. Ο Carlos Jantarada θα παραμείνει στην Logbatind ως γενικός διευθυντής, ενώ θα αναλάβει επίσης εκτελεστικός διευθυντής της Sunlight Baterías España, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία του για να οδηγήσει τις προσπάθειες ανάπτυξης της θυγατρικής στην Ιβηρική αγορά. Ο κ. Jantarada και οι συνεργάτες του θα εστιάσουν στη γεωγραφική επέκταση και κάλυψη των προϊόντων της Sunlight στην ισπανική αγορά, συμπληρώνοντας τη δράση υφιστάμενων αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα, οι Sunlight Group και Logbatind θα συνεχίσουν την αυτόνομη εμπορική τους λειτουργία, δημιουργώντας συνέργειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε τοπικό επίπεδο.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Λάμπρος Μπίσαλας, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group, σημείωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που σφραγίζουμε μία μακρόχρονη συνεργασία με έναν πολύτιμο εταίρο και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί ώστε να διερευνήσουμε σημαντικές ευκαιρίες στην Ιβηρική αγορά. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Sunlight Group είναι εκτενές, διαφοροποιημένο και καινοτόμο. Έχουμε στόχο να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τα μερίδια αγοράς στην περιοχή σε ό,τι αφορά την τεχνολογία μολύβδου-οξέος και, ειδικότερα, να εδραιωθούμε ως ολοκληρωμένοι προμηθευτές προϊόντων λιθίου για εφαρμογές βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Για να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, στηριζόμαστε στην πολύτιμη εμπειρία της οικογένειας Jantarada και είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε με τη δική μας εκτεταμένη τεχνογνωσία ώστε να μεγιστοποιήσουν τη δυναμική τους και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την εταιρεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Carlos και τη Natália Jantarada για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όραμα της Sunlight Group και την απόφασή τους να συνεχίσουμε μαζί αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι».

Από πλευράς Logbatind, ο Carlos Jantarada δήλωσε: «Είμαστε συνεργάτες της Sunlight για περισσότερα από 18 χρόνια, μία συνεργασία που δεν είναι πια μόνο επιχειρηματική. Θεωρούμε τη Sunlight μέρος της οικογένειάς μας καθώς μοιραζόμαστε κομβικές αξίες – όπως η αξιοπιστία και η αριστεία. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας ζητήθηκε να συνεργαστούμε σε αυτήν την νέα προσπάθεια και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη φιλόδοξη επεκτατική στρατηγική της εταιρείας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς ή περήφανοι που αποτελούμε πια μέρος της Sunlight Group, και ευχόμαστε αυτό να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η συμμετοχή μας στο έργο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά έναν άνθρωπο που θεωρώ φίλο μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας και σκληρής δουλειάς κοντά του: τον Λάμπρο Μπίσαλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group».