Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δρομολογήθηκε το τελικό έργο για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και του εκσυγχρονισμού του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στον Πειραιά, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του προέδρου Δ. Αρμενάκη και μελών του ΔΣ του Ιδρύματος.

Παρόντες ήταν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Επισημαίνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 14,5 εκ. ευρώ και η παρούσα σύμβαση αφορά στη β’ φάση ολοκλήρωσης των εργασιών, με χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκ. ευρώ της από πόρους του ΠΕΠ Αττική 2014-2020.

Τα έργα αφορούν στην αποκατάσταση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Εκτός από τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την στατική αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων θα γίνει επέκταση και δημιουργία νέων χώρων για την περίθαλψη περισσοτέρων παιδιών και τη δημιουργία χώρων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης, αφού επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει τη στήριξή της σε ιδρύματα, τόνισε: «Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου με στόχο να ξαναγίνουν, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, λειτουργικές οι εγκαταστάσεις και να είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών αλλά και η ανάδειξη και αναβάθμιση όλων των ιστορικών κτιρίων της Αττικής, αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία κοινωνική δομή, η οποία προσφέρει για πολλά χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες. Θα συνεργαστούμε με τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, με στόχο να παραδοθεί γρήγορα το έργο προς χρήση. Το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων αποτελεί ένα στολίδι για τον Πειραιά, για την Αττική μας και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε».