Πηγή Εικόνας: Γραφείο Τύπου ΟΦΥΠΕΚΑ

«Παίζω χάντμπολ και προστατεύω το περιβάλλον»! Αυτό το μήνυμα  είναι έτοιμοι να στείλουν οι αθλήτριες και αθλητές, από 8 έως 14 ετών, του χάντμπολ, το προσεχές Σαββατοκύριακο (6 και 7 Μαΐου), με τη συμμετοχή τους σε μια ιδιαίτερη αθλητική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε προστατευόμενη περιοχή στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα.

Σκοπός της, είναι τα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν τη σύνδεση της άθλησης με το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα όλων των ηλικιακών ομάδων, δίνει την ευκαιρία σε αθλήτριες και αθλητές να παίξουν χάντμπολ και Beach Handball σε προστατευόμενες περιοχές και να γίνουν συμμέτοχοι στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία και στην ανάδειξη του περιβάλλοντος.

Η αρχή λοιπόν θα γίνει από το Εθνικό Πάρκο Σχινιά- Μαραθώνα, όπου οι ομάδες της ΕΣΧΑ (αγόρια και κορίτσια) θα λάβουν μέρος σε τουρνουά χάντμπολ και Beach Handball. 

Θα δοθούν πλούσια δώρα (μπάλες, t-shirts και καπέλα), θα γίνουν διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί, με τη διοργάνωση να ξεκινά στις 11:00 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 14:00 το μεσημέρι. 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας για αυτό και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) ενώνουν δυνάμεις στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και Πολιτισμού και Αθλητισμού.