Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Με τη συμμετοχή των Τέρνα (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) Άκτωρ (Ελλάκτωρ) Άβαξ και Intrakat θα συνεχίσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της κατασκευής της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς το Ίλιον, έργο προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άκτωρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε συνεργασία με την Μυτιληναίος και η Άβαξ (όπως συνήθως πράττει όταν πρόκειται για έργα μετρό) με την Alstom.

Ειδικότερα, στο αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο περιλαμβάνεται η μελέτη και η κατασκευή τριών επιμέρους αντικειμένων: α) η Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον συμπεριλαμβανομένου ενός Σταθμού Μετεπιβίβασης, β) η επέκταση του Αμαξοστασίου του Ελαιώνα και γ) η αναβάθμιση και η αντικατάσταση υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας.

Η επέκταση έχει μήκος περίπου 4 χλμ. θα ξεκινά από την Ανθούπολη και περιλαμβάνει τρεις νέους Σταθμούς, «Παλατιανή», «Ίλιον», «Άγιος Νικόλαος».

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1.000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Θα ακολουθήσει η αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής, οι σχετικοί έλεγχοι και το β’ στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, δηλαδή η πρόσκληση υποβολής προσφορών.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί για 57 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η ακριβής προθεσμία όσο και οι τμηματικές παραδόσεις θα οριστούν στο β’ στάδιο της διαδικασίας.

 

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]