Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό την ονομασία Varko Bay προχωρά στην επόμενη φάση της αδειοδοτικής διαδικασίας η σύνθετη τουριστική ανάπτυξη που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 182 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες, τρία εστιατόρια, μπαρ, χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων και χώρους για την οργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων.

Σε ενημέρωση του Τύπου χθες οι συντελεστές της επένδυσης ανέφεραν ότι στόχος είναι το τουριστικό θέρετρο να τεθεί σε λειτουργία το 2026 με τα έργα υποδομής να ξεκινούν φέτος.

Η εν λόγω ανάπτυξη έχει τη στήριξη των τοπικών αρχών με τον δήμαρχο Βόνιτσας, Γεώργιο Θεόδωρο Αποστολάκη, να χαρακτηρίζει χθες το Varko Bay πολύ σημαντική επένδυση για την περιοχή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2020 και το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε πρόσφατα (εντός του τρέχοντος μηνός).

Σύμφωνα με τον Leon Van Der Heiden, νόμιμο εκπρόσωπο της RND Ιnvestments Greece (η επενδυτική εταιρεία βελγικών συμφερόντων ιδιοκτήτρια του Varko Bay) έχει υπογραφεί συμφωνία διαχείρισης του ξενοδοχείου και των κατοικιών με την Accor Banyan Tree.

Η νέα σύνθετη τουριστική ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279 τ.μ. (συνένωση 14 διαφορετικών ιδιοκτησιών) με απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic που διαθέτει παρουσία σε Λονδίνο, Τορόντο και Αθήνα.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,15 και η μέγιστη κάλυψη 20%. Φιλοδοξία των δημιουργών του είναι να αποτελέσει το πρώτο Gold Leed Campus Resort στην Ευρώπη.