Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατά 6 λεπτά του ευρώ χαμηλότερη είναι η τιμή χρέωσης της ΔΕΗ για τον Μάιο και διαμορφώνεται στα 0,159 ευρώ ανά KWh.Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή  της ΔΕΗ από τον περασμένο Αύγουστο  που ήταν των προμηθευτών ξεπερνούσαν τα 0,80  ευρώ  ανά KWh. Από σήμερα  στην σύγκριση των τιμών εισέρχεται η πλατφόρμα e– katanalotisgov.gr  η οποία αναμένεται να αλλάξει την εμπορική πολιτική των προμηθευτών ενέργειας στα τιμολόγια ρεύματος αφού  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα αναδείξει τον πιο φθηνό πάροχο όπως  έγινε με το καλάθι του νοικοκυριού.

Οι προμηθευτές ενέργειας έχουν την υποχρέωση να αναρτούν τις τιμές χρέωσης  των τιμολογίων του επόμενου μήνα στις 20  του προηγούμενου μήνα.

Ο χρόνος ανακοίνωσης είναι μέχρι τις 12 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Από τον περασμένο Αύγουστο που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος τρόπος τιμολόγησης μόνο  για τον  Σεπτέμβριο η ΔΕΗ δημοσιοποίησε μετά τις 3 το μεσημέρι την τιμή  ανά KWh.

Από το επόμενο μήνα η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να τις δημοσιοποιεί στις 12 τα μεσάνυχτα όπως ορίζει ο νόμος.

Οι υπόλοιποι προμηθευτές δεν προχωρούν στην ανάρτηση των τιμών των τιμολογίων αν δεν ανακοινώσει πρώτη η ΔΕΗ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μετά την ανακοίνωση της κρατικής επιδότησης θα κάνει το επόμενο βήμα που θα  είναι  η ανακήρυξη του πιο φθηνού παρόχου. Είναι βέβαιο ότι οι προμηθευτές θα αντιδράσουν διότι  μετά την κρατική επιδότηση εφαρμόζουν πολιτικές συνέπειας που επιβραβεύονται έως 20% με αποτέλεσμα η τιμή της KWh να διαμορφώνεται πιο χαμηλά.