Πηγή Εικόνας: ΔΕΗ-Γραφείο Τύπου

Οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βασιστούν στο δίκτυο της ΔΕΗ blue για να φορτίσουν τα οχήματά τους καθώς ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα και να νιώθουν ασφαλείς στις κοντινές και τις πιο μακρινές διαδρομές τους.

Με το δίκτυο ΔΕΗ blue να έχει ξεπεράσει τα 1500 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης πανελλαδικά σε 49 Νομούς, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ταξίδια μεγάλης απόστασης χωρίς να ανησυχούν για την εξάντληση της μπαταρίας τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ blue οι χρήστες του δικτύου έχουν πρόσβαση και σε πάνω από 80 σημεία ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW HPDC  στα οποία μπορούν να φορτίσουν τη μπαταρία τους από 10% σε 80% σε έως 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Η ΔΕΗ blue αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ συνεχίζει να επενδύει, προσθέτοντας συνεχώς νέους φορτιστές και ενισχύοντας την υπάρχουσα υποδομή, ώστε οι φορτιστές της υπηρεσίας ΔΕΗ blue να φτάσουν τους 10.000 σε όλη τη χώρα μέχρι το 2027.

ΔΕΗ blue: Ο υπέροχος κόσμος της ηλεκτροκίνησης

Η ΔΕΗ blue είναι ένας ολόκληρος κόσμος νέων υπηρεσιών, που βασίζονται στην πράσινη ενέργεια και δίνουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Το μόνο που χρειάζεται για φόρτιση στο δίκτυο ΔΕΗ blue είναι η λήψη της εφαρμογής ΔΕΗ blue, διαθέσιμη για apple και android.

Στο app, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βρουν τον χάρτη με τους φορτιστές ΔΕΗ blue σε όλη την Ελλάδα και να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και την κατάστασή τους. Επίσης, η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες για τον χρόνο και το κόστος της φόρτισης. Τα εγγεγραμμένα μέλη στην εφαρμογή της ΔΕΗ blue επωφελούνται  από χαμηλότερες τιμές φόρτισης και επιπλέον έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες που κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο ασφαλές και άνετο, όπως:

    • τα «Ταξίδια ΔΕΗ blue» για να οργανώνουν με ασφάλεια τις διαδρομές τους, προγραμματίζοντας τις στάσεις και τον χρόνο φόρτισης,
    • την υπηρεσία κράτησης ταχυφορτιστή για να απαλλάσσονται από το άγχος εύρεσης διαθέσιμων σταθμών ταχυφόρτισης κατά την διαδρομή τους,
    • την παρακολούθηση της κίνησης στο οδικό δίκτυο σε πραγματικό χρόνο (Show Traffic), ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα και να εξοικονομούν τη μπαταρία του οχήματός τους,
  • τη δυνατότητα να καταχωρούν το μοντέλο του ηλεκτρικού οχήματός τους προκειμένου να εντοπίζουν τα κατάλληλα σημεία φόρτισης για αυτό και να ενημερώνονται για την κατάσταση της μπαταρίας του, εφόσον το συνδέσουν στο προφίλ τους/ «Τα αυτοκίνητά μου».