Σύγχρονο συγκρότημα γραφείων με δύο ανεξάρτητους κτηριακούς όγκους, τρία επίπεδα υπογείων και έξι ανωδομής, συνολικής επιφάνειας περίπου 61.000 τ.μ. κατασκευάζει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) για λογαριασμό των Noval Property και Brook Lane στο ακίνητο επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι.

Οι εγκαταστάσεις που στέγαζαν την Kodak έχουν γκρεμιστεί.

Η ολοκλήρωση του νέου γραφειακού συγκροτήματος προβλέπεται στις αρχές του 2025 και η προσδοκώμενη πιστοποίηση είναι LEED Platinum.

Οι Noval και Brook Lane κατέχουν το 50% της εταιρείας που έχει το εν λόγω ακίνητο.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες που αντιστοιχούν στην ΑΕΕΑΠ είναι ύψους 38,7 εκατ. (σύνολο 77,3 εκατ.) συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος της αγοράς του οικοπέδου.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία η θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο, (δεύτερη μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου) στο τέλος Ιουνίου 2022 διέθετε χαρτοφυλάκιο ακινήτων και συμμετοχών εύλογης αξίας, 465 εκατ. ευρώ.

Εκκρεμεί η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο και όπως εκτιμάται, εκτός απρόοπτου, θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Εκτός από το προαναφερόμενο ακίνητο η Noval έχει ξεκινήσει την κατασκευή νέας τριώροφης πτέρυγας γραφείων, κατ’ επέκταση υφιστάμενου κτηρίου, με τέσσερα υπόγεια, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 20.500 τ.μ. στην οδό Χειμάρρας 16 (Μαρούσι) με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται στο τέλος του 2024.Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες είναι ύψους 22 εκατ., επιδιώκεται περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο Gold και οι χώροι έχουν ήδη μισθωθεί.

Γραφειακούς χώρους αφορά και η ανάπτυξη της ΑΕΕΑΠ επί της Λεωφόρου Κηφισίας 199 στο Μαρούσι. Πρόκειται για την ανακατασκευή κτηρίου συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.636 τ.μ., το οποίο η Noval αγόρασε από την Helleniq Energy Holdings τον Οκτώβριο του 2022 έναντι τιμήματος 10,96 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, πράσινο και «έξυπνο» κτήριο γραφείων με πιστοποίηση κατά LEED με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]