Με συμφωνία που προσομοιάζει με αυτή για την Μπουτάρης, η Premia Properties ΑΕΕΑΠ ενισχύει την παρουσία της στα βιομηχανικά ακίνητα, με την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος (οικόπεδο 99.209 τμ και κτιριακές εγκαταστάσεις εντός αυτού 12.230 τμ.).

Ειδικότερα, η Premia εξαγοράζει από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το ακίνητο της επιχείρησης Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ και ο βασικός της μέτοχος, η Sterner Stenhus Greece (SSG) το brand, συστήνοντας μια νέα εταιρεία υπό την ονομασία ΙΟΛΗ Πηγή, η οποία θα καταβάλει ενοίκιο στην ΑΕΕΑΠ για τη χρήση του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον Ηλία Γεωργιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της SSG και πρόεδρο της ΑΕΕΑΠ, με τη νέα εξαγορά θα συνδυαστούν το νερό ΙΟΛΗ με τα κρασιά Μπουτάρη. Κρασί και εμφιαλωμένο νερό, έχουν τους ίδιους δυνητικούς πελάτες (εστιατόρια κ.λ.π.) ως εκ τούτου υπάρχουν συνέργειες όπως, μεταξύ άλλων, στην προώθηση και διακίνησή τους.

Να σημειωθεί ότι η SSG από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην Μπουτάρη Οινοποιεία ΑΕ ενώ η Premia αντίστοιχα έχει στην κατοχή της όλα τα ακίνητα της Μπουταρη, εκτιμώμενης αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία της αποφέρουν μισθώματα περί το 1 εκατ. ετησίως.

Η μεταβίβαση της επιχείρησης εμφιαλωμένου νερού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2023. Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας, το σύνολο των αποκλειστικά απασχολούμενων εργαζομένων στο εργοστάσιο ΙΟΛΗ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας θα μετακινηθεί στη νέα εταιρεία, ΙΟΛΗ Πηγή, η οποία και θα συνεχίσει την παραγωγή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, ενώ για ένα διάστημα 12 μηνών η διανομή του θα συνεχίσει να γίνεται μέσω του δικτύου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα της μετάβασης και η απρόσκοπτη διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

Ο Κώστας Μαρκάζος διευθύνων σύμβουλος της Premia χαρακτήρισε τη νέα εξαγορά της ΑΕΕΑΠ «μια ακόμα πρωτοποριακή συναλλαγή που ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο βιομηχανικών ακινήτων της εταιρείας» ενώ πρόσθεσε πως «η ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται».