Κρήτη
Κρήτη
Κρήτη
Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Pixabay

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή ‘Έκθεση Τουρισμού MATKA 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση προβολής των τουριστικών προορισμών στην Φινλανδική αγορά.

Η Περιφέρεια Κρήτης πήρε μέρος στην έκθεση αυτή εντός του περίπτερου του ΕΟΤ. Φέτος, στην MATKA, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και με αυτή την ευκαιρία παρέθεσε, την πρώτη ημέρα, δεξίωση προς τιμή των Φινλανδών επιχειρηματιών του τουρισμού και δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Ελσίνκι Ναταλία Καραγεώργου, η Πρόξενος του Ελσίνκι Ευθαλία Ζαχαριουδάκη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Ο.Τ. Ιουλία Κουρεμένου ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου που συνόδευσε στελέχη της περιφέρειας και του τουρισμού.

Εντός της αίθουσας της έκθεσης , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβολών και παρουσιάσεων , ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε μία εκτενή παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του σε μεγάλο ακροατήριο που παρακολούθησε εντυπωσιασμένο και το οποίο στην συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον προορισμό. Οι εντυπώσεις που άφησε η έκθεση δείχνουν, όπως αναφέρθηκε από τα μέλη της αποστολής, ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής θέλουν πλέον να ταξιδέψουν, ζητούσαν πληροφορίες για την οργάνωση των διακοπών τους, κάποιοι είχαν ήδη «κλείσει» το πακέτο των διακοπών τους στην Κρήτη και ζητούσαν πρόσθετες λεπτομέρειες.

Για την Κρήτη, η Φινλανδική αγορά είναι πολύ σημαντική με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και η φετινή διοργάνωση, άφησε μεγάλη αίσθηση αισιοδοξίας για τον δικό μας προορισμό, σύμφωνα με τον κ. Κώτσογλου ο οποίος δήλωσε: «Η ΜΑΤΚΑ 2023 ήταν μια από τις καλύτερες εκθέσεις των τελευταίων χρόνων στη Φινλανδία. Η προσέλευση και ο κόσμος έδειξε πόσο αγαπάει την Κρήτη, πολλοί μας έλεγαν περήφανοι πόσες φορές έχουν έρθει. Η παρουσίαση μας είχε μεγάλη επιτυχία. Πάνω από όλα όμως μετράει η συνεργία μεταξύ Περιφέρειας, ΕΟΤ, τουριστικών φορέων και ξενοδόχων για να είναι αυτή η χρονιά μια ακόμα σαιζόν με ρεκόρ».