Συνεχίζονται τα έργα του υφυπουργείου Αθλητισμού στο Karteros Beach Sports Center, στην περιοχή Καρτερού Ηρακλείου, όπου θα φιλοξενηθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στις υπερσύγχρονες -και πρώτες για τη χώρα μας- Εθνικές Εγκαταστάσεις Παράκτιων Αθλημάτων του ΕΑΚ Ηρακλείου πρόκειται να διεξαχθεί το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου ένα σπουδαίο δρομικό γεγονός, με αγώνες ορεινού τρεξίματος 21χλμ, 10χλμ, 5 χλμ και 1.000μ. για παιδιά, το Karteros Run (www.heraklion23.gr).

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία καθαρισμού της έκτασης που είχαν καταλάβει επί χρόνια οι καταπατητές, χώρος που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την παλαιότερη άσχημη εικόνα του.

Παράλληλα, εξελίσσονται σειρά άλλων εργασιών, όπως επισκευές συντήρησης και ασφαλτοστρώσεις, για ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο στο αθλητικό συγκρότημα με τα 4 γήπεδα και το προπονητήριο αθλημάτων άμμου, σε άψογη συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Στην επόμενη φάση των Έργων, μάλιστα το Karteros Beach Sports Center θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με αθλητικές υποδομές, όπως γήπεδα σκουός, πάντελ και ξυλορακέτας, τοίχο αναρρίχησης, πίστα παρκούρ και BMX, καθώς και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11, με φωτισμό και κερκίδες.