Μετά το επιτυχημένο ERTFLIX, η ΕΡΤ επιχειρεί να συγκεντρώσει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. Πρόκειται για τη νέα δωρεάν υπηρεσία ERTecho, που «εκπέμπει» -πιλοτικά στην αρχή- στη διεύθυνση www.ertecho.gr και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς μια νέα εποχή από τη δημόσια τηλεόραση.

Εδώ και κάποιο διάστημα, όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι Τοπικοί Ραδιοσταθμοί, καθώς και τα νεοσύστατα webradios, αποκτούν το δικό τους ψηφιακό σπίτι, φιλικό προς τον χρήστη από οποιαδήποτε συσκευή, με σύγχρονη αισθητική, υψηλής πιστότητας ήχο, αναλυτικό πρόγραμμα ανά σταθμό και με pop up player, ώστε να μπορεί να ακούει διαδικτυακά ο ακροατής τους αγαπημένους του σταθμούς.

Εκτός από τα «Προσεχώς», με τις προαναγγελίες των εκπομπών από όλα τα ραδιόφωνα, μπορεί ο ακροατής να περιηγηθεί στην κατηγορία «Μη χάσετε», έχοντας στη διάθεσή του ό,τι πιο ενδιαφέρον ακούστηκε το τελευταίο 48ωρο από το χώρο της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ομογένειας.

Στο ERTecho μπορεί να βρει ακόμα κανείς OnDemand περιβάλλον για να ξανακούσει την αγαπημένη του εκπομπή, ενώ ειδικές ραδιοφωνικές παραγωγές αναρτώνται στην κατηγορία Podcasts, με διακριτό περιεχόμενο από τη γραμμική ακρόαση.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ αποκτούν επίσης το νέο τους ψηφιακό σπίτι στο ERTecho. Πληροφορίες για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, και ξανά on demand μοναδικές στιγμές των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Πριν από το ERTecho, περισσότεροι από 200.000 ακροατές «συντονίζονταν» online με τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, αλλά με το νέο περιβάλλον ERTecho, οι ραδιοφωνικές υπηρεσίες της ΕΡΤ έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο.

Στις κατηγορίες του ERTecho συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατηγορία για την ομογένεια, όπου μπορεί να ακούσει κανείς εκπομπές για τους έλληνες του εξωτερικού, ειδική κατηγορία με συνεντεύξεις αλλά και τα ξεχωριστά art mixes του Kosmos.

Σύντομα, η πλατφόρμα ERTecho θα παρέχει «προσωποποιημένες υπηρεσίες», ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ακροατή/χρήστη, αλλά και θεματικές ενότητες με πλούσιο περιεχόμενο από το μοναδικό Αρχείο της ΕΡΤ. Άλλωστε, πολύ σύντομα αναμένεται και το application για κινητά και tablet του ERTecho στο οποίο θα ενσωματώνονται όλα τα παραπάνω.

Αυτές τις ημέρες μπορεί να βρει και να ακούσει κανείς στο ERTecho συγκεντρωμένα αφιερώματα στο Νότη Μαυρουδή, που πέθανε στις 3 Ιανουαρίου, και την τελευταία συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που δόθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022.

Τέλος, μέσω του ERTecho μπορεί να ακούσει κανείς και το τελευταίο ιντερνετικό «παιδί» της μεγάλης ραδιοφωνικής οικογένειας της ΕΡΤ. Πρόκειται για τον Maestro, έναν καινούργιο ιντερνετικό σταθμό, τον πρώτο που βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία του κλασικού ρεπερτορίου.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Τρίτο Πρόγραμμα αποκτά το πρώτο «παιδί» του, αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Βασισμένος σε μια επιλογή έργων και ηχογραφήσεων που έκανε ο συνθέτης Τάσος Ρωσόπουλος και που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, ο Maestro διατρέχει τους αιώνες και τα είδη του λόγιου ρεπερτορίου, αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασική μουσική. Παρόντες εδώ δεν είναι μόνον ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Βιβάλντι και ο Πουτσίνι, αλλά και κορυφαίοι συνθέτες του 20ού, ακόμα και του 21ου αιώνα, όπως ο Μπάρτοκ, ο Μπρίτεν, ο Λίγκετι και ο Ανταμς. Παρόντα είναι, επίσης, τα δημοφιλέστερα, τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και άλλα, λιγότερο γνωστά, που ο Maestro προσκαλεί τους ακροατές του να ανακαλύψουν.