Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει επί δεκαετίες η ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, καθώς με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα εντάχθηκε σχετικό έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για την κατασκευή έργου υδροληψίας και επεξεργασίας του ύδατος του ποταμού Σελινούντα, συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωφελημένοι θα είναι περίπου 50.000 κάτοικοι του δήμου Αιγιαλείας καθώς το έργο θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων: Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Ερινεού, συμπεριλαμβανομένων και 16 οικισμών: Καμαρών, Ζήριας, Λαμπιρίου, Νικολέϊκων, Ριζομύλου, Ελαιώνα, Ελίκης, Τράπεζας, Πούντας, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Λόγγου, Βαλιμίτικων, Τέμενης, Διγελιώτικων και Κουλούρας.
Με το έργο αυτό θα παράγονται 900 μ3/ώρα νερού, ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και με τους αγωγούς μεταφοράς, συνολικού μήκους 47 χλμ περίπου, θα διανέμεται το πόσιμο νερό στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των ανωτέρω περιοχών.
Σήμερα η υδροδότηση του Δήμου γίνεται αποκλειστικά από γεωτρήσεις με τη χρήση αντλητικών συγκροτημάτων, προκαλώντας υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, αφού παρατηρείται αύξηση των νιτρικών, ενώ η υπεράντληση του υδροφόρου δημιουργεί μείωση της στάθμης του με αποτέλεσμα την έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση λόγω της επισκεψιμότητας της περιοχής. Επίσης με τη λειτουργία όλων αυτών των γεωτρήσεων υπάρχει μεγάλη ενεργειακή επιβάρυνση, αφού καταναλώνονται περισσότερα από 4 εκατ. KWh σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, με την υλοποίηση του έργου, η ποιότητα του νερού θα είναι άριστη αφού εκτός από το γεγονός ότι η υδροληψία είναι σε σημείο τέτοιο που δεν επιβαρύνεται από καλλιέργειες ή από παρακείμενους οικισμούς, το νερό διυλίζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις μεμβρανών διήθησης. Η ενεργειακή κατανάλωση υποδεκαπλασιάζεται αφού η επιλογή της θέσης του διυλιστηρίου έγινε έτσι ώστε η μεταφορά του νερού να γίνεται βαρυτικά σχεδόν σε όλη την έκταση του έργου. Η δε επάρκεια της ποσότητας του νερού είναι εξασφαλισμένη όπως τεκμηριώνεται και στην τεχνική μελέτη του έργου.