Χωρίς… εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η σημερινή (Δευτέρα 12/12) Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέλαβε τη διενέργεια της όλης διαδικασίας. Το «παρών» έδωσαν το μέλος του ΔΣ, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.
Στη ΓΣ αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7.500.000 ευρώ, ποσό που χρειάζεται να καλυφθεί ως τις 29 Δεκεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης είναι αυτός που θα αναλάβει να καλύψει το ποσό, ανεβάζοντας το ύψος της επένδυσής του στους «ασπρόμαυρους» σε πάνω από 160 εκ. ευρώ.
Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση, τα έσοδα της ΠΑΕ για το οικονομικό έτος 2021-2022 ανέρχονται σε 38.661.000 ευρώ, αρκετά αυξημένα σε σχέση με περασμένες σεζόν, κυρίως λόγω της πορείας της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου ως τους «8» του UEFA Europa Conference League. Από την άλλη, το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος υπολογίστηκε σε κάτι λιγότερο από 48,5 εκ. ευρώ.
Σε αναφορά του σχετικά με το project της «Νέας Τούμπας» και την πιθανή μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: «Επεξεργαζόμαστε τα σχέδια για τη ‘’Νέα Τούμπα’’ και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Δεν μπορώ να σας πω το χρονικό περιθώριο γιατί αφορά τον κ. Σαββίδη, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πάντως. Μέχρι να τελειώσει το θέμα με την ΕΕΑ δεν συναλλασσόμαστε με οποιονδήποτε έχει σχέση για το Καυτανζόγλειο ή για οποιοδήποτε άλλη τέτοια κατάσταση. Ήταν κάτι αισχρό, ανέντιμο και ανήθικο από την πλευρά της ΕΕΑ προς τον ΠΑΟΚ και προς την οικογένεια Σαββίδη και για αυτό δεν θέλουμε να έχουμε επαφές ή συνδιαλλαγές».