Με την παράδοση στον δήμο Φυλής, 3 απορριμματοφόρων και 693 καφέ κάδων, συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής τη διανομή εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων τους δήμους, παράλληλα με τη β΄ φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, για να αλλάξει η διαχείριση των απορριμμάτων να αντιμετωπιστεί το «τέρας των σκουπιδιών» και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας, όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Την παράδοση του εξοπλισμού στο δήμαρχο Χρήστο Παππού και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλο, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία με τον δήμο και την ιδιαίτερη μέριμνα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που παρουσιάζει «με τη δική του δυναμική», ο δήμαρχος Χ. Παππούς. Αναφερόμενος στον παραδοτέο εξοπλισμό και το παραγόμενο από τα βιοαπόβλητα, εδαφοβελτιωτικό, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταδιακή μετατροπή της Περιφέρειας σε Πράσινη Περιφέρεια, επισημαίνοντας:

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα στη Φυλή, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για την περιοχή η οποία ‘βάζει πλάτη’ για όλη την Αττική, καθώς εδώ γίνεται η διαχείριση των σύμμεικτων σκουπιδιών. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα φτάσουμε στο σημείο, όχι μόνο να μην θάβονται σύμμεικτα σκουπίδια, αλλά ουσιαστικά να εκμηδενιστούν τα σκουπίδια που θα καταλήγουν στους χώρους ταφής. Αυτό είναι το όραμά μας το οποίο μοιραζόμαστε με τη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι με τη δυναμική η οποία υπάρχει, θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, με αφορμή την παρουσία του κ. Πατούλη στη Φυλή και την συνεργασία με την Περιφέρεια, τόνισε: «Εδώ βάζουμε τις βάσεις για μία καθαρή, πράσινη πόλη και μία πράσινη Περιφέρεια. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Στο μέλλον θα κάνουμε κι άλλες δράσεις. Ήδη ξεκινήσαμε με την ανάπλαση της χωματερής στη Φυλή και τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζουμε, ενώ έχουμε σαν στόχο και σκοπό ο δήμος Φυλής να γίνει ο πράσινος δήμος της Περιφέρειας Αττικής».