Για στέγαση των νέων σε δύο φάσεις με βάση τις δυνατότητες για άμεση υλοποίηση προγραμμάτων και μακροχρόνιων αναγκών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κάποια μέτρα εφαρμόζονται αμέσως ενώ κάποια άλλα, όπως το νέο δανειοδοτικό εργαλείο με δυνατότητα δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο, θα πάρουν περισσότερο χρόνο. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών που θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί στην πράξη για πρακτικούς λόγους. «Η συγκατοίκηση φοιτητών στο εξωτερικό είναι δεδομένο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται και στη χώρα μας. Οι φοιτητικές εστίες θα βγούνε και οικονομικά ως πρότζεκτ μέσω ΣΔΙΤ», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη για την κρατική αντιπαροχή ότι το κράτος έχει πολλά κτίρια. «Να είναι υποχρεωμένος όποιος αναπτύξει τα ακίνητα να τα ενοικιάσει με πολύ χαμηλό τίμημα. Αυτό γίνεται στο εξωτερικό και θα γίνει και στην Ελλάδα». Τα καινούργια μέτρα του «Εξοικονομώ», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν επίσης πολύ μεγάλη σημασία, καθώς θα πρέπει να αυξηθούν τα σπίτια που βγαίνουν στην αγορά για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές. «Οποιαδήποτε άλλη πρόταση τεκμηριωμένη και επεξεργασμένη είμαι διατεθειμένος να την εξηγήσω πολύ σοβαρά».

«Η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι οι νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους και τους ανθρώπους μέσης ηλικίας» κατέληξε και απάντησε στην κριτική περί κοινωνικής ανισότητας θέτοντας την ανεργία στον επίκεντρο.

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια υπουργεία θα προβούν σε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τη συνέντευξη Τύπου που έχουν οργανώσει στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.