Αν μη τι άλλο ξεκάθαρος αλλά και αιχμηρός στην κριτική ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε για πολιτικούς αντιπάλους που προέρχονται από τον κεντρώο πολιτικό χώρο και ιδιαίτερα από το ΚΙΝΑΛ.

Ο Μητσοτάκης φάνηκε δύσπιστος στο σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Ανέφερε δε ότι τον κάλεσε σε συνάντηση δύο φορές, αλλά έλαβε εις διπλούν αρνητική απάντηση. «Θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα – μπορούν οι κ.κ. Τσίπρας, Βαρουφάκης, Κουτσούμπας και Ανδρουλάκης να σχηματίσουν κυβέρνηση. Αυτό θα ήταν μια πολιτική τερατογένεση» τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Αλλά δεν έμεινε μόνο στην πιθανότητα ο πρωθυπουργός, αλλά εξέφρασε και την πεποίθησή του ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης βρίσκονται κοντά. «Η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζομαι θα έχετε την ευκαιρία να τον ρωτήσετε».

Αντιδιαμετρικά διαφορετική ήταν η άποψή του για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μίλησε για σεβασμό παρά τις διαφορές και συμπλήρωσε ότι όσα τους ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. «Με τον κ. Βενιζέλο αλλά και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Τον έβγαλε στα μανταλάκια ο ΣΥΡΙΖΑ και η σκευωρία κατέρρευσε με πάταγο. Η επιλογή που έκανα να καλέσω τον κ. Βενιζέλο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Επιτροπή Σοφών ήταν απολύτως συνετή».

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.