Βιομηχανική μονάδα
Βιομηχανική μονάδα
Βιομηχανική μονάδα
Βιομηχανική μονάδα
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη στήριξη του βιομηχανικού κόσμου ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο διαρκώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η βιομηχανία έμεινε ζωντανή, χάρη και στην ισχυρή παρέμβαση της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει τον ρόλο και τη συνεισφορά της στην επίτευξη των εθνικών οικονομικών στόχων. Ακόμη τόνισε πως οι Έλληνες βιομήχανοι θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση συγκριτικά με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους, αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν μαγικές λύσεις.

«Η βιομηχανική παραγωγή άντεξε στην κρίση. Είναι σημαντική και πρέπει να στηριχτεί. Γνωρίζω ότι το κόστος της ενέργειας είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική βιομηχανία. Είναι δεδομένο ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για το ρεύμα και το φυσικό αέριο θα λάβουμε υπόψιν και τη βιομηχανία. Είναι, όμως, δεδομένο ότι θα ταλανίσει και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα βρεθούν σε καλύτερη θέση από τις ευρωπαϊκές αντίστοιχες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα τις στηρίξουμε ως προσωρινή λύση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.