Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις, στις οποίες προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κάνοντας δεκτές προτάσεις και παρατηρήσεις κομμάτων και αρμόδιων φορέων, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία, το οποίο έγινε δεκτό με συντριπτική πλειοψηφία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ειδικότερα, υπέρ της αρχής του τάχθηκαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΕΛ.ΛΥ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25. Ευρεία πλειοψηφία είχε και η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την θεσμοθέτηση εκπροσώπου τύπου των δικαστηρίων και των εισαγγελιών. Την υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών». 

Από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, η μία αφορά τον επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας, για τον οποίο η Αντιπολίτευση διαφώνησε να είναι ανώτατος ή ανώτερος συνταξιούχος δικαστικός, και η δεύτερη, οι περιφερειακές διευθύνσεις, με αίτημα να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες τους στο νομοσχέδιο, ώστε να είναι ξεκάθαρες πριν την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων.