Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα πνοή σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στη δυτική πλευρά της πόλης, δίνει μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού, για την ανάπλαση της οποίας υπογράφηκε σήμερα (14/07) σύμβαση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου, το οποίο αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της συγκεκριμένης περιοχής όπως και του αστικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη, του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου Δημήτρη Μήτρου και του Προέδρου της Β΄ Δ.Κ. Κωνσταντίνου Βάβουρα.

«Με την ανάπλαση που ξεκινά, μια ολόκληρη γειτονιά πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού αναβαθμίζεται. Το κέντρο βάρους της πόλης μεταφέρεται προς τα δυτικά. Είναι κάτι που το πιστεύουμε, είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε», σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας ότι ήδη εκδηλώνεται κι ένα ουσιαστικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί «κάθε μέρα έχουμε και μία νίκη για την πόλη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για μια παρέμβαση τεράστιου μεγέθους μίλησε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής με αναπλάσεις στα πεζοδρόμια, με ενίσχυση του πρασίνου, με βελτίωση του φωτισμού και με νέο αστικό εξοπλισμό. «Είμαστε εδώ. Ο αγώνας θα είναι συνεχής», τόνισε ο κ. Κυριζίδης.

«Ήμασταν το αποπαίδι της Θεσσαλονίκης. Πλέον η κοινότητά μας αλλάζει. Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για μια μεγάλη παρέμβαση, ενώ συγχρόνως τρέχουν κι άλλα έργα -έργα που είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Βάβουρας. 

Τα έργα που έχουν σχεδιαστεί για την ανάπλαση της περιοχής μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ.

Αποκαταστάσεις στα πεζοδρόμια

   Συγχρόνως, χθες, υπογράφηκε συμφωνία – πλαίσιο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για αποκαταστάσεις μικρής κλίμακας σε πεζοδρόμια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Η σύμβαση αυτή θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να προχωρά σε επισκευές και μικροσυντηρήσεις σε πεζοδρόμια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.