Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ξεκινά στον δήμο Αχαρνών, με στόχο να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους του κέντρου της πόλης. Οι υπογραφές μπήκαν στη σχετική σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, για την έναρξη των εργασιών, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο, προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ, θα καλύπτει τμήμα του κεντρικού Μενιδίου με λεκάνη απορροής έκτασης 573,2 στρεμμάτων, θα έχει μήκος αγωγών 4.519 μ., θα εξυπηρετείται από περίπου 300 φρεάτια όλων των τύπων και θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα του κέντρου από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο συλλεκτήριος αγωγός θα εκβάλλει στο ρέμα της Εσχατέας με ενδιάμεσο στάδιο δεξαμενή ανάσχεσης συνολικού όγκου 7.400 κ.μ. 

Ο κ. Βρεττός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου, ανέφερε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Αχαρνών προχωρά με σταθερούς ρυθμούς, καθώς σήμερα υπογράψαμε με τον περιφερειάρχη τη σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων και της δεξαμενής ανάσχεσης στο κέντρο της πόλης. Ένα πολύ σημαντικό έργο, υψίστης σημασίας, που το αναμέναμε 30 χρόνια και το οποίο θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια των πολιτών».

Από τη δική του μεριά, ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Στρατηγικός στόχος που κατευθύνει κάθε προσπάθειά μας, είναι να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της. Έτσι και εδώ στις Αχαρνές, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, υπογράψαμε σήμερα την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για την απορροή των υδάτων, προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο βρισκόταν σε αναμονή για πάνω από 30 χρόνια και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την ολοκλήρωσή του, ένα μεγάλο τμήμα του δήμου, δεν θα ξαναζήσει τις εικόνες του παρελθόντος».

Και ο κ. Πατούλης κατέληξε: «Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και τις υπηρεσίες του δήμου Αχαρνών για την άψογη συνεργασία μας, η οποία επιβεβαιώνεται και με τη σημερινή υπογραφή, ώστε να μπορούμε να μιλάμε με πράξεις για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της περιοχής. Και βέβαια, να ευχαριστήσω τα άξια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας».