Σε «πράσινο», μετατρέπεται το πολυώροφο δημοτικό πάρκινγκ, στην οδό Περίδου, στα Χανιά καθώς βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέων φωτοβολταϊκών πάνελ υψηλής ισχύος και απόδοσης.

Με την εγκατάσταση του νέου συστήματος θα καλύπτονται εως 75% οι ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου , ενω το παλιό φωτοβολταϊκό σύστημα, χαμηλής ισχύος, που κάλυπτε τμήμα της στέγης του πάρκινγκ, μπορούσε να καλύψει μόλις το 15% των ενεργειακών αναγκών.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει, «βλέπουμε στη καθημερινότητα και στην πράξη πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να καταφύγουμε σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, που θα μας εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτονομία σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης « Κύδων ΑΕ», που διαχειρίζεται το πάρκινγκ και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, τονίζει ότι «με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ενέργειας και την ανάγκη ουσιαστικής μετάβασης σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα θα μπορέσει να εξοικονομήσει στην Επιχείρηση έως και το 75% για τις ενεργειακές της ανάγκες».

Το κόστος της αγοράς και της εγκατάστασης του νέου φωτοβολταϊκού συστήματος καλύπτεται από ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης και αναμένεται να έχει αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.